WLO zoekt een nieuwe secretaris

Het WLO-bestuur zoekt een nieuwe secretaris. Na meer dan zes jaar moet ik het stokje overdragen. Een lichamelijk ongemak kost mij dagelijks te veel energie en die situatie gaat nog langere tijd duren. Jammer, maar na al die jaren is het ook goed als er een nieuwe secretaris komt. Nieuw elan en nieuwe kansen.

De WLO staat er inmiddels goed voor: de financiële situatie is geleidelijk verbeterd en de reserves zijn op orde. Ons tijdschrift ‘Landschap’ bloeit als nooit tevoren, en het initiatief van de e-mailnieuwsbrief is een groot succes. We hebben, al weer enige jaren geleden, een prachtig congres georganiseerd over landschap, klimaatverandering en migratie. We hebben succesvol ingesproken bij Kamerleden over de Omgevingswet, een aangelegenheid die landschapsdeskundigen zeer aangaat. Na aanvankelijk succes met een bloeiende werkgroep ‘Europa’ is het helaas (te) moeilijk gebleken om de werkgroepen en andere verenigingsactiviteiten blijvend nieuw leven in te blazen. Tegelijkertijd blijken initiatieven van anderen (bijvoorbeeld Dirk Sijmons) voor bijeenkomsten over landschap op veel belangstelling te kunnen rekenen. Dit alles stemt tot nadenken over de koers en inrichting van de WLO. Ook WLO-leden geven dit aan.

Met deze oproep voor kandidaten voor de functie van secretaris besluit ik mijn vaste bijdrage aan de rubriek WLO-verenigingsnieuws in LANDSCHAP.

Het ga u allen goed.

SANDER VAN OPSTAL
SECRETARIS WLO

 

voor een pdf van WLO nieuws klikt u hier